Cursus online marketing

Cursus online marketing bij Saxion

Weet u niet precies hoe u de marketing voor uw website aan moet pakken? Of bent u nieuw in de website branche en weet u niet precies hoe het allemaal werkt? Dan is een cursus online marketing iets voor u. U kunt op de cursus veel leren over websites en hoe u de marketing moet aanpakken. De cursus online marketing is bedoeld voor iemand die het maximale uit zijn of haar website wilt halen. Als u een eigenaar van een webshop bent dan kunt u aan de cursus online marketing uiteraard ook deel aan nemen. Misschien heeft u al enige kennis van marketing strategieën maar u kunt ze optimaliseren door deze cursus. U ontwikkeld uw kennis maar ook uw vaardigheden wat betreft het ontwikkelen van een website. Er wordt aan u geleerd hoe u het beste bijvoorbeeld een campagne aan kan pakken. Ook wordt er zoveel mogelijk gewerkt aan het hoog plaatsen in een zoekmachine van de website. De cursus online marketing duurt twaalf weken. Elke drie weken is een blok. Na elk blok schrijft u een soort evaluatie van hoe het op dat moment met de site gaat. De kennis die u opdoet is algemene kennis over de markting. Tijdens de cursus online marketing doet u niet alleen deze kennis op maar u past het ook direct toe op uw eigen website. Het heeft dus ook direct effect op uw website zelf. Tijdens de cursus online marketing optimaliseert u al de website en zorgt u er al voor dat er dingen verbeterd worden. De cursus wordt gegeven door een professional. Deze persoon heeft veel ervaring in de marketing branche. Dit is ook de reden waarom hij de cursus online marketing verzorgt. De cursus online marketing is speciaal bedoeld voor beginnende ondernemers die nog niet zo bekend zijn binnen de branche. Het is belangrijk als u aan de cursus meedoet dat u al een MBO of HBO opleiding heeft gevolgd. U heeft dan het juiste denkniveau en dan kunt u makkelijker verder komen in de branche. U kunt de cursus online marketing dan ook beter begrijpen. Dit is erg cruciaal natuurlijk want anders heeft u niet zoveel aan de cursus online marketing. Dit wordt ook duidelijk gemaakt bij de toelating. U moet ook werkzaam zijn op het gebied van websites of webshops. De marketing strategieën die geleerd worden in de cursus online marketing zijn hier dan ook op gebaseerd.

Cursus online marketing: het programma

Het programma van de cursus online marketing bestaat dus uit vier blokken. In elk blok wordt een module behandeld. Dit zijn de onderwerpen die ter sprake komen per blok.

  • In het eerste blok wordt er gefocust op het bezoekersgedrag. U krijgt in deze periode inzicht in wat de bezoekers doen op uw website en zo kunt u uw website hier op aanpassen. De website wordt dan geoptimaliseerd voor de bezoeker. Dit is al een eerste grote stap naar succes.
  • In het tweede blok wordt er gefocust op de zoekmachines. Uw website moet natuurlijk goed vindbaar zijn. Niet alleen voor bezoekers maar ook voor zoekmachines. Er wordt in dit blok uitleg gegeven over SEO teksten. SEO staat voor Search Engine Optimization. Deze teksten bevatten bepaalde zoekwoorden die te maken hebben met de producten van uw site. Als u deze teksten op uw site heeft staan dan komen mensen sneller op uw site terecht en vindt de zoekmachine uw site ook sneller.
  • In het derde blok wordt er veel aandacht besteed aan advertenties en campagnes. Er wordt duidelijk gemaakt wat de beste campagnestrategieën zijn en hoe u dit moet aanpakken. Uw site wordt hierdoor veel bekender waardoor er meer bezoekers komen.
  • Het laatste blok wordt e-mailmarketing behandeld. Dit houdt in dat uw site e-mails verstuurt naar verschillende mensen en bezoekers zodat deze mensen weten dat uw site bestaat en wat u aanbiedt. Er wordt aan u geleerd wat de beste methodes zijn om mensen te benaderen via de e-mail.

Als de cursus online marketing is afgelopen dan heeft u veel kennis over de bovenstaande onderwerpen. Zoals eerder genoemd, worden deze theorieën direct in de praktijk op uw website toegepast. Zo ontwikkelt uw site mee met uw kennis. Erg optimaal dus! De cursus start in maart en in november. Er zijn dus twee mogelijkheden per jaar om deze cursus te volgen. De cursus wordt gegeven in Deventer en Enschede. De bijeenkomsten vinden ’s avonds plaats. Dit zorgt ervoor dat het niet hindert met uw werktijden. Als u meer informatie nodig heeft over de cursus dan kunt u altijd contact opnemen met Saxion. Er staan contactgegevens op de site. U kunt dan vragen stellen over deze cursus of u kunt informeren naar andere cursussen. Dit is namelijk niet de enige cursus die Saxion verzorgt. Misschien zit er wel iets tussen dat u nog verder helpt!

Het resultaat

Uiteindelijk is het de bedoeling dat u zelfstandig verder gaat met de kennis die u heeft opgebouwd tijdens de cursus. U kunt na de cursus zelfstandig beslissen wat het beste is voor uw bedrijf. U kunt de marketingstrategieën toepassen op uw website zodat uw website populairder wordt. U kunt uw website nu ook optimaliseren voor een zoekmachine. De bedoeling is dat u de vaardigheden die u heeft geleerd verder ontwikkelt. Uiteindelijk wordt uw website erg goed en zijn bezoekers zeer enthousiast hierover. Grijp dus uw kans om alles uit uw website te halen nu het nog kan!