Dagvoorzitter

bent u bezig met de organisatie van een discussiedag, bijeenkomst, symposium of evenement voor uw bedrijf, dan zijn er veel zaken die u moet regelen. De catering, locatie, sprekers, uitnodigingen, het is allemaal erg belangrijk. Een belangrijke taak die vaak over het hoofd gezien wordt, is die van dagvoorzitter. Mensen denken al snel dat ze dit zelf wel even op zich kunnen nemen, maar een goede dagvoorzitter kan echt van grote toegevoegde waarde zijn voor uw evenement.

Kwaliteiten van een dagvoorzitter

Om van toegevoegde waarde te kunnen zijn, moet een goede dagvoorzitter natuurlijk wel over een aantal kwaliteiten kunnen beschikken. Zo moet hij:

  • kennis van zaken hebben, om de onderwerpen en sprekers goed aan te kunnen kondigen
  • een neutrale houding aannemen
  • een discussie in goede banen kunnen leiden
  • het publiek betrekken bij het hele gebeuren

Een goede dagvoorzitter heeft al deze kwaliteiten in zich en kan daardoor van grote toegevoegde waarde zijn. Hij kan de hele dag in goede banen leiden, ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om aan bod te komen en goed de vaart erin houden, zodat men zich niet gaat vervelen.

Bekend of onbekend persoon

Bij Persona Grata kunnen ze u helpen met het vinden van een dagvoorzitter die geschikt is voor uw evenement. Zij hebben een zeer groot bestand met personen die deze rol op zich kunnen nemen en u kunt bij hen zowel een bekende Nederlander hiervoor inhuren, als een minder bekend persoon bij u uit de regio. Iedereen in hun bestand heeft zo zijn eigen kennis en karaktereigenschappen, maar wat zij allemaal met elkaar gemeen hebben is dat zij met veel elan de bijeenkomst leiden. Bent u op zoek naar een goede dagvoorzitter, dan bent u bij Persona Grata dus absoluut aan het juiste adres.