Horeca apparatuur

Je bent eigenaar van een restaurant in het centrum van de stad waar je bent opgegroeid. Je ademt en leeft horeca. Ooit begon je als afwasser in de keuken van het restaurant dat je als je later groot was wilde overnemen. Je keek op tegen de kok en keek je ogen uit in de keuken wanneer de chef zijn mooiste gerechten bereidde. Op de drukke uren raakte je in de ban van alle spanning in de keuken. Het perfectionisme en de bevlogenheid. Het werd je vertrouwd en zodra je de kans zag, startte je je eigen zaak. Bij horeca World kennen wij dit type. De doorgewinterde horeca man; dat is onze vaste klant. Dit slag mensen begint met het openen van één restaurant maar er volgen er al snel meer. Voor horeca apparatuur komen deze vakmensen naar Horeca World. Onze vaste klanten zijn ons lief bij www.horecaworld.biz. Ze stimuleren ons het assortiment altijd up-to-date te houden. Horeca apparatuur ontwikkelt zich, wordt beter. Die vernieuwing is goed. Horeca World volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van horeca apparatuur op de voet. Sommige horeca apparatuur die drie jaar geleden veel werd gebruikt, is nu verouderd. Uiteraard is er ook tijdloze horeca apparatuur. Als bedrijf streven wij ernaar producten af te leveren die lang mee kunnen. Duurzaamheid is een van onze sleutelwoorden naast service en expertise. Wij zijn een bedrijf dat zichzelf continue wil blijven vernieuwen en dat kan alleen wanneer we van alle ontwikkelen op de hoogte zijn. Onze klanten zijn dus onze graadmeter. Wij stemmen onze inkoop af op hen en natuurlijk op de ontwikkelen in horeca land. Een aantal jaar geleden verkochten we bij Horeca World een beperkt aantal soorten koffie machines. Deze machines waren solide en gingen lang mee. Door de koffie trend die een aantal jaar geleden een vlucht nam, ontstond er meer vraag naar machines met een grotere capaciteit. Ook bepaalde accessoires werden populair, zoals de schuimdop. Dit kwam allemaal voort uit de trend van latte art, voor vele wel bekend.

Horeca apparatuur gericht kiezen

Wanneer je als startende ondernemer een zaak opent, zul je moeten inventariseren welke horeca apparatuur je nodig hebt. Het gericht uitzoeken van materiaal is heel belangrijk. Een aantal vragen die gesteld moeten worden staan hieronder op een rijtje.

  • Hoeveel ruimte heb ik voor de inrichting van mijn keuken?
  • Wat zijn de eisen op het gebied van hygiëne die voor mijn onderneming gelden?
  • Heb ik alle noodzakelijke certificaten
  • Hoeveel heb ik te besteden?
  • Is leasen een optie?
  • Welke horeca apparatuur heb ik al en hoe lang gaat deze apparatuur nog mee?

De pacht van mijn eetcafé, een klant aan het woord

Ik ben Frank. Ik werk al vanaf mijn elfde in de horeca. Het horeca leven is me met de paplepel ingegoten. Ik heb ook nooit iets anders gewild. En nog steeds geniet ik iedere dag van mijn keuze om de familiezaak over te nemen. De eerst jaren heb ik de zaak gepacht van mijn vader. Hij hielp me nog wel met de opstart. Bij het opstarten van een bedrijf komt veel kijken. Je moet je voorstellen dat alles wat je normaal overdraagt aan een baas zoals de administratie, in jouw handen ligt. Een café houden is dus meer dan alleen biertjes tappen en broodjes beleggen. Mijn café bestaat 40 jaar. Het heeft verschillende namen gehad. De horeca apparatuur waar mijn voorgangers mee werkten, was een stukje anders dan de horeca apparatuur die we nu gebruiken. Onze capaciteit is ook groter. Het café is gelegen aan een relatief drukke straat. We hebben een groot terras waar ontzettend trots op zijn. Ik zeg ‘we’ omdat ik mijn bedrijf nog steeds zie als een familiebezit. Ik heb twee zoontjes. Mijn wens is dat een van hen het café overnemen als ik er niet meer ben. Hopelijk over een lange tijd pas want voorlopig geniet ik enorm van mijn zaak en vaste klantenkring die zich nog altijd uitbreid. De horeca apparatuur die ik bij Horeca World aanschafte toen ik de zaak net overnam, werkt nog altijd op volle kracht. De horeca apparatuur van mijn zaak moet ook wel goed werken want op sommige dagen zet ik wel 200 kopjes koffie alleen al in de ochtend. Cappuccino en zelfgemaakte appeltaart, daar komen de gasten graag voor. Ons recept is geheim maar we staan erom bekend dat we de beste appeltaart van de omgeving verkopen. Mijn vader en ik zijn erg close. Donderdag is onze dag. Op deze dag trekken we met elkaar op. Iedere week. Dat hebben we afgesproken toen ik de zaak overnam. Mijn vader voorzag namelijk dat ik zodra ik de tent zou hebben overgenomen, er een stuk minder tijd voor ons samen was. We houden ons er dan ook strikt aan. Ik heb goed personeel in dienst. Mijn mensen weten op donderdag dus wel hoe laat het is. ‘Geen werk dingen op donderdag.’ Een van de tradities is dat we een bezoek brengen aan Horeca World om de nieuwste horeca apparatuur te bekijken. Mijn vader en ik houden ervan om onze ogen uit te kijken bij de nieuwe horeca apparatuur in de showrooms. We maken en een praatje met de experts aldaar en leren op deze uitjes altijd weer iets nieuws. Het is een klein wereldje, die horeca. En alle roddels worden natuurlijk besproken over de collega’s. Horeca World bezoeken of de website bekijken, levert altijd leuke inzichten en ideeën op.