Wijzig uw etiketten aan de hand van de wetswijziging

Bent u producent van voedingsmiddelen voor de detail- of groothandel? Dan geldt voor u vanaf 13 december 2014 de nieuwe wetgeving voor etiketten. Er gaan weer een hoop dingen voor u veranderen, maar als u het goed aanpakt kunt u deze wijzigen in een keer doorvoeren. Het maken van goede etiketten is minder makkelijk dan het lijkt. Veel bedrijven besteden dit dan ook uit aan een ander bedrijf of hebben een team in dienst die dit voor ze regelt. Op deze manier weten ze zeker dat ze de juiste kennis in huis hebben die het etiket goed voor ze kan maken. Dit is ook wel nodig, want het zijn behoorlijk wat regels waar de etiketten aan moet voldoen. Veranderingen die in deze wetswijziging met name belangrijk zijn:

  • lettergrootte
  • voedingswaardevermelding
  • onderscheidende typografie in allergenen

Heeft u voedingsmiddelen in uw producten zitten die onderdeel zijn van bepaalde allergenen? Dan moet u dit dus met een onderscheidende typografie aanduiden. Hoe u dit doet dat mag u zelf bepalen, zolang u hier maar consequent in bent en het duidelijk is voor de klant dat wanneer zij dit allergeen hebben zij dus geen gebruik kunnen maken van dit product. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat klanten dit in een keer duidelijk op de etiketten kunnen vinden. Dit klinkt misschien logisch en veel bedrijven deden dit dan ook al, maar er waren er ook voldoende die dit niet duidelijk maakten op hun etiketten. Dit leverde bij consumenten veel verwarring op en daar wilde men nu wel eens vanaf. Op 13 december 2014 wordt het dus allemaal anders en moeten de etiketten van bedrijven weer aan een nieuwe regelgeving voldoen. Wist u dit al ver voor die datum dan heeft u de wijzigingen waarschijnlijk ver voor deze datum al doorgevoerd. Heeft u dit nog niet gedaan? Dan is het noodzaak dat u dit zo snel mogelijk doet. Dit kunt u doen met behulp van Altrif Label. Dit bedrijf voorziet uw bedrijf van uiteenlopende soorten etiketten die u kunt gebruiken op uw producten. De medewerkers van dit bedrijf weten uiteraard voldoende over de wetswijziging en kunnen u hier zeer goed in bij staan. Dit is zeker voor veel kleine bedrijven in dit werkgebied erg prettig, want het is soms lastig om dan in een klein team alle wijzigingen door te nemen en te verwerken. Bij Altrif Label helpen ze u daar dus graag bij. U weet dan zeker dat de wijzigingen goed doorgevoerd worden en dat u de juiste etiketten op uw producten plakt.

Kies uit vele soorten etiketten

Etiketten komen er in allerlei soorten en maten. Het is dus echt een manier om de producten die u verkoopt te laten onderscheiden van uw concurrenten. Doet u dit niet? Dan kan het zo zijn dat de producten die u aan de man probeert te brengen nooit zullen opvallen tussen de vele andere producten die de consument tegenwoordig kan kiezen. Zorg er dus voor dat u opvalt en kies voor het juiste etiket. Bij etiketten is het ook belangrijk dat u niet alleen rekening houdt met de grootte ervan, maar bijvoorbeeld ook met de hoeveelheid informatie die er op moet. Een voedingsmiddel waar veel producten in gaan moet vaak een groter etiket hebben dan wanneer je een basisproduct hebt. Dit zijn dus allemaal dingen waar u rekening mee moet houden bij het ontwerpen van je etiketten. Daarnaast moet u zich als producent natuurlijk houden aan de regelgeving die bij etiketten worden opgelegd. U wordt vanuit de wet bijvoorbeeld verplicht om alle voedingsmiddelen die in uw product gaat ook te vermelden op het etiket. Met de nieuwe wetswijziging voor etiketten komt daar dus bijvoorbeeld bij dat u bij verpakkingen groter dan 80 cm² etiketten moet gebruiken die een lettergrootte van minimaal 12 mm hebben. Is de verpakking kleiner dan 80 cm² dan moet u zich houden aan een minimale lettertype grootte van 0,9 mm. Dit is slechts een voorbeeld van de vele veranderingen die in de nieuwe wetswijziging staan. Het is dus belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent en deze veranderingen ook doorvoert. Het kan dan verstandig zijn om een nieuw ontwerp te laten maken.

Een nieuw ontwerp voor uw etiketten

De nieuwe regelgeving is natuurlijk een ideaal moment om eens met een kritische blik naar uw etiketten op uw producten te kijken. Als u dan toch veranderingen door moet voeren kunt u dat maar beter in een keer goed doen. Wilt u het ontwerp van uw etiketten laten aanpassen? Dan kunt u dat laten doen door Altrif Label. Dit bedrijf biedt u uiteenlopende soorten etiketten aan die u op uw producten kunt plakken. Zij werken daarnaast met professionele DTP’ers die uw etiket kunnen voorzien van een goed ontwerp. Dit is belangrijk natuurlijk want naast dat u verplicht wordt om er bepaalde dingen op te vermelden heeft u misschien zelf ook nog voorkeuren op dit gebied. U wilt natuurlijk wel dat deze allemaal meegenomen worden in het ontwerp van uw etiketten. Weet u nog niet zeker of u het ontwerp wel wilt laten veranderen, dan kunt u zich daar uiteraard van advies in laten voorzien door het team van Altrif Label. Zij kijken dan samen met u naar de wetswijziging en in welke opzichten u het ontwerp moet veranderen. U kunt dan direct zien wat er gaat veranderen en hoe u dit zelf het liefst zou willen zien.