Zit sta bureau als ergonomisch alternatief voor uw werkplek

Een groot deel van de rug- en schouderklachten worden veroorzaakt door een slechte werkplek. Mensen met een kantoorbaan brengen veel tijd door achter een computerscherm. Ze leven een groot deel van de dag zittend en dat betekent dat de houding waarin ze zich bevinden zeer bepalend is. Te lang in dezelfde houding zitten, staan of liggen is niet goed. In onze slaap bewegen de hele nacht. Dat doen we automatisch omdat ons lichaam in beweging moet blijven. Op die manier blijft het bloed goed door ons lichaam stromen en verstijven onze gewrichten niet omdat er enkel op een zijde druk wordt uitgeoefend. Ons lichaam wordt stijf van te lang in dezelfde houding verkeren. Daarom heeft Buro&zo een breed assortiment kantoormeubelen en accessoires die voor een ergonomisch alternatief voor uw werkplek kunnen zorgen. Een populair alternatief is het zit sta bureau. Het zit sta bureau kan worden versteld naar iedere gewenste hoogte. U kunt er dus zowel aan zitten als aan staan. Dat betekent dat de houdingen die je kiest flexibel zijn. Tevens zorgt het zit sta bureau ervoor je makkelijk dingen kunt pakken omdat de houding daartoe meer vrijheid geeft in staande positie. Het zit sta bureau zorgt ervoor dat u niet de hele dag in een enkele houding zit maar dat de houding kan worden afgewisseld. Dat heeft een aantal voordelen die hieronder op een rijtje staan:

  • flexibele houding
  • betere bloeddoorloop
  • langere concentratie
  • verstelbaar naar iedere gewenste hoogte
  • makkelijk voor vergaderingen
  • afstellen op ieder moment en op iedere gewenste hoogte

Het zit sta bureau kopen bij Buro Enzo

Als u meer wilt weten over ons assortiment kantoormeubelen en u wilt het assortiment met eigen ogen bekijken dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom waar maar liefst 12.000 vierkante meter met kantoormeubelen voor u staat uitgestald. Leuk om een dagje helemaal up-to-date te raken omtrent de mogelijkheden voor een ergonomisch kantoor. De afgelopen jaren beginnen steeds meer mensen voor zichzelf. Ze kiezen ervoor freelance werk te doen zodat ze flexibeler met hun uren om kunnen gaan. Dat heeft als voordeel dat de uren zelf kunnen worden ingericht. Veel vrouwen kiezen voor deze manier. Ook wanneer u aan huis werkt is een goede stoel belangrijk. Goede stoelen en tafels zorgen voor een verhoogde concentratie. Hoe langer de concentratie, hoe groter de productiviteit. Een zit sta bureau is een goede manier om voor een betere concentratie te zorgen. Het levert meer op dan alleen verminderde pijn aan en rugklachten en tevens nemen de risico’s op RSI af. Een muisarm is behoorlijk vervelend. Met een zit sta bureau nemen de kansen op RSI niet alleen af, ze verdwijnen ook. Een zit sta bureau is een echte aanraden voor mensen die snel van hun rug- en schouderklachten af willen komen. Je werk goed kunnen doen, kan alleen als je zorgt voor een gezond lichaam dat voldoende beweging heeft en niet vast komt te zitten in een stugge houding. Het zit sta bureau van Buro Enzo komt in verschillende maten en kan in wel kantoortuinen als op individuele werkplekken gebruikt worden. Ook voor colleges is het zit sta bureau nuttig. Hier kan het tevens voor worden gebruikt. De functionaliteiten van het bureau zijn erg groot en dat maakt dat het bureau waar je zowel aan kunt staan als aan kunt zitten de laatste jaren erg in zwang is. Mensen maken veel uren op een dag en moeten zich goed kunnen concentreren op een plek die is toegespitst op de gezondheid en flexibiliteit van het lichaam.

‘Snel van mijn rugklachten verlost met een zit sta bureau van Buro Enzo’, een tevreden klant spreekt

Ik ben Elsemieke van Buren en ik werk als juridisch adviseur op een kantoor in Utrecht. Mijn werk bestaat voor een groot deel uit het doorspitten van juridische documenten. Ik krijg iedere dag te maken met complexe zaken waarvoor ik gedegen en zorgvuldig onderzoek moet verrichten. Lezen en studeren vallen dan ook onder mijn voornaamste bezigheden en daarvoor moet ik een goede werkhouding hebben. Ik ben me altijd erg bewust van de impact die een slechte houding kan hebben op ons lichaam. Ik probeer daarom altijd rechtop te zitten en te luisteren naar mijn lichaam. Ik probeer voldoende te bewegen en doe twee keer in de week aan yoga om mijn lichaam soepel te houden. Hoewel ik veel beweeg en gezond leef, kreeg ik toch te maken met klachten aan mijn rug en schouders. Ik had een professionele bureaustoel dus begreep aanvankelijk niet waar het probleem vandaan kwam tot ik besefte dat het niet aan de stoel maar het gebrek aan flexibiliteit lag. De hele dag stil zitten, in welke houding dan ook, is niet goed. Hoe professioneel de stoel waarin je zit ook is. Het is niet goed voor je lichaam. Een vriend en collega wees me op de mogelijkheid voor een verstelbaar bureau: het zogenaamde zit sta bureau. Dit zit sta bureau kan op iedere gewenste hoogte worden ingesteld en zorgt ervoor dat je niet de hele dag in dezelfde houding zit. Staand werken was iets waar ik aanvankelijk nogal sceptisch tegenover stond. Het leek me eerlijke gezegd een beetje vermoeiend en vervelend maar toen ik het probeerde moest ik mijn mening direct bijstellen. Het sta zit bureau verbeterde mijn houding en mijn schouder- en rugklachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik had het iedereen aanbevelen.